خدمات پسیو شبکه
مطمئن ترین راه برای بهره مندی از حداکثر ظرفیت شبکه های کامپیوتری داشتن زیرساخت اصولی و استفاده از تجهیزات استاندارد میباشد.
چنانچه اجرای بستر اولیه کار مانند: کابل کشی ،سربندی و نصب کیستون شبکه و جک ، هاب سوییچ ، پانچ پنل ، آرایش رک و بقیه موارد با رعایت نکات فنی و با دقت صورت پذیرد و همچنین جانمایی و پیش بینی افزایش کاربر (نود) در آینده لحاظ گردد ، در این صورت کمترین خرابی و نیاز به تعمییر و نگهداری در امر پسیو شبکه را خواهید داشت.
به لطف خداوند ما تخصص و تجربه لازم در زمینه اجرا و راه اندازی بستر دیتا ، پسیو و اکتیو شبکه را دارا میباشیم.
-
ارائه کلیه خدمات برق ساختمان اداری تجاری و مسکونی با تکنسینهای ماهر دراسرع وقت.
-
با همه توان و تجربه خود در کنار شما هستیم: ۰۹۱۲۷۰۸۵۷۴۲ – ۰۹۳۹۰۳۱۸۱۷۲ – ۸۸۵۸۰۷۲۳-۰۲۱
آموزش برق
روش پسیو شبکه
کابل شبکه
در شبکه های محلی از کابل به عنوان محیط انتقال و به منظور ارسال اطلاعات استفاده می گردد.
کابلهای چهار زوجی
متداولترین نوع کابلهای چهار زوجی که در انتقال اطلاعات استفاده می گردد، کابل های بهم تابیده می باشند. کابلهای UTP بصورت چهار زوج ۱۰۰ اهمی می باشد که هر دو زوج بهم تابیده شده اند.
کابل های UTP دارای استانداردهای متعددی بوده که در گروههای (Categories) متفاوت Cat 5, Cat 5e, Cat ۶ , Cat7 تقسیم شده اند. سرعت و پهنای باند فرکانسی این نوع کابلها عبارتند از:
Cat5=100 Mhz Cat5e=200 Mhz Cat6 = 250,350 Mhz Cat7=600,1000 Mhz
کابل های بهم تابیده دارای انواع بدون شیلد UTP، فویل آلومینیومی FTP و شیلد دار STP و گاهی فویل و شیلد دار SFTP در رنگهای مختلف و با دو نوع ژاکت PVC و LSZH عرضه می شوند که نوع آخری فاقد هالوژن می باشد و در هنگام آتش سوزی دود سمی تولید نمی کند.
مشخصه های کابل UTP
با توجه به مشخصه های کابل های UTP ، امکان استفاده ، نصب و توسعه سریع و آسان آنان را در پسیو شبکه فراهم می آورد . جدول زیر انواع کابل های UTP را نشان می دهد :
کانکتور استاندارد برای کابل های UTP ، از نوع RJ-45 می باشد. کانکتور فوق شباهت زیادی به کانکتورهای تلفن (RJ-11) دارد. هر یک از پین های کانکتور فوق می بایست بدرستی پیکربندی گردند. (RJ:Registered Jack)
نحوه بهم بستن کابلهای شبکه
کابل Straight جهت ارتباط دو وسیله غیر مشابه (کامپیوتر به سوییچ) رنگ بندی هر دو سر کابل: ۱-سفید نارنجی(TD+)
کابل Cross جهت ارتباط دو وسیله مشابه (دو کامپیوتر با هم)
۱-سفید نارنجی(TD+)
و سر دیگر کابل:
۱-سفید سبز(RD+) |
کانکتور شبکه(RJ45 )جهت اتصال کابل شبکه به سوئیچ ،کارت شبکه یا هر دستگاه اکتیو دیگر بکار می رود.دارای هشت پین می باشد که کابل های شبکه بسته به نوع استانداردی که جهت زدن سوکت استفاده می شود در آن قرار گرفته و پرس می شود.
کانکتورها انواع مختلفی دارند از قبیل کانکتور معمولی و SFTP،کانکتور ۵ Cat و کانکتور Cat6 تفاوت کانکتور Cat5 با Cat6 در این است که در کانکتور های Cat5 هر هشت پین در یک ردیف قرار دارد اما در کانکتور های Cat6 کانکتورهای زوج در بالا و کانکتور های فرد در پایین سوکت قرار دارند(هر ۸ پین در یک امتداد نیستند)
کانکتور های SFTP جهت کابل های شیلددار مورد استفاده قرار می گیرد و دارای یک روکش استیل می باشد و شیلد کابل نیز باید زیر آن قرار گیرد.
کیستون شبکه:
یک قطعه کوچک است که رابط بین پریز شبکه و کابل شبکه و در نهایت کامپیوتر در پسیو شبکه می باشد. کیستون معمولا به طورمجزا با توجه به نوع آنCat6 یاCat5
انتخاب می شودو در داخل پریز شبکه نصب میشود. معمولا روی تمام کیستون هاجدول رنگ وجود دارد و باید برای اتصال کابل شبکه مطابق با جدول رنگ عمل کرد.
کیستون ها در دو نوع پانچی و فشاری می باشد
پچ کورد :
پچ کورد به کابلهایی گفته می شود که دو طرف آنها سوکت نصب شده است و دارای انواع CAT5 و CAT6 می باشد و در متراژهای گوناگون از قبیل ۳٫۰ متری ،
۵٫۰متری ، ۱ متری ، ۲ متری ،۳ متری ،۵ متری ،۱۰ متری ،۲۰ متری و . . . . در بازار وجود دارد
بعنوان مثال پچ کورد M 1 Cat5 و یا پچ کورد M 1 Cat6
برل یا کوپلر :
برل دارای دو نوع سوکتی و پانچی می باشد و استفاده از از آن در مواقعی که طول کابل کوتاه است جهت افزایش طول و یا متصل کردن دو کابل استفاده می گردد
در نوع سوکتی دو سر کابل را کانکتور زده و سپس از دو طرف برل نصب می گردد که ارتباط برقرار می شود
در نوع پانچی آن مانند نصب کیستون دو سر کابل داخل برل پانچ می گردد.
چ پنل چیست و چه کاربردی در شبکه دارد ؟
پچ پنل (Panel Patch : (پچ پنل قطعه ای مستطیل شکل است که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً ۱۶ ، ۲۴ ، ۳۲ ، ۴۸ پورت . در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد . لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد جمع آوری میکنند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری می کنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند.
وظیفه اصلی پچ پنل این هست که بین نقاط انتهایی کابلهای شبکه و تجهیزات شبکه ای مثل هاب ، روتر ، … قرار گرفته و به جای اینکه کابلهای شبکه مستقیما” به این تجهیزات وصل شوند ، از طریق پچ پنل وصل می شوند . بعبارت دیگر وجود پچ پنل به هیچ وجه الزامی نیست ، ولی بکار بردنش در شبکه هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارند کار را راحت میکند .
نحوه رنگ بندی و سوکت زنی کابل شبکه:
کابل شبکه از ۸ رشته سیم تشکیل شده که به صورت دوتایی در رنگ های نارنجی و سفید نارنجی ، سبز و سفید سبز ، آبی و سفید آبی ، قهوای و سفید قهوه ای بهم تابیده شده اند . برای سوکت زدن باید این ۸ رشته سیم را مطابق استاندارد تعریف شده در درون کانکتور پرس کرده و در صورتی که از کیستون و پچ پنل استفاده می کنید آن را داخل شیارهای مخصوص مطابق رنگ بندی و استاندارد مزبوطه پانچ نماییم.
روش کار بدین صورت می باشد که ابتدا روکش کابل را به اندازه ۷ تا ۱۰ سانتیمتر بر می داریم.
نخ ابریشمی و پلاستیک وسطی آن را از سیم جدا کرده و می بریم.
همانطور که مشاهده می کنید چهار زوج سیم داریم به رنگهای زیر:
قهوه ای ,سفید قهوه ای|آبی ,سفید آبی|سبز ,سفید سبز|نارنجی,سفید نارنجی
سیم های بهم تابیده شده را از هم جدا میکنیم و به ترتیب زیر از سمت راست کنار هم مرتب می کنیم
قهوه ای ,سفید قهوه ای,سبز,سفید آبی ,آبی,سفید سبز,نارنجی ,سفید نارنجی
اول سیم قهوه ای را در سمت راست قرار داده و به ترتیب مابقی سیم ها را کنار آن می چینیم باید دقت داشته باشیم که جای سیم ها درست قرار بگیرد و از جای خود جابجا نشود.
(دقت کنید که سیم قهوه ای از سمت راست اولین سیم است)
خوب الآن کابل ما آماده سوکت زدن است
سوکت RJ45 را طوری در دست خود نگه دارید که ضامن آن به سمت پایین باشد.
نحوه رنگ بندی کیستون و پچ پنل:
پچ پنل ها و کیستون ها از نظر اتصال کابل کمی متفاوت تر از سوکت می باشند.همانطور که در شکل می بینید کابل ها در شیارهای مخصوص مطابق رنگ بندی موجود در روی پچ پنل یا کیستون پانچ می شوند.
دقت داشته باشید که در صورتی که دو نوع رنگ بندی با کلاس B , A در پشت پچ پنل و روی کیستون وجود داشت حتما طبق رنگ بندی مدل B نصب انجام گیرد .
باید دقت داشته باشیم که در پشت پچ پنل ، کابل ها مطابق با شماره بندی باشد.ضمنا همه کابل ها را لیبل زده تا در آینده عیب یابی آن آسان باشد.